Om mig

För elektronisk musik i norra Sverige

om mig

Joncell Productions är en enskild firma baserad i Piteå, som drivs av mig, Hans Lennart Jonsäll – en kompositör, producent, musiker och DJ från Sundsvall.

om min verksamhet

Företaget har som syfte att tillgängliggöra musikskapande genom utbildningar, aktiviteter och upplevelser med elektronisk musik i fokus. Ytterligare ett mål med verksamheten är att tillhandahålla kunskapsmässiga och tekniska resurser för produktion av musik och kreativa samverkansprojekt. Visionen är att utveckla en livaktig och fruktbar miljö för elektronisk och experimentell musik i Norra Sverige.

Fyra olika ben

Inom firman finns fyra olika områden, de fyra ”benen” som bär Joncell Productions. Inom de olika områdena erbjuder jag tjänster både för evenemang och för skola och offentlig sektor.

utbildningar

Kurser, workshops, aktiviteter och föreläsningar

live

Boka mig för framträdanden och event

studio

Studio till förfogande för musiker centralt i Piteå.

komposition

Hejsan svejsan jag komponerar också

Bakgrund

min musikaliska resa

Hela mitt liv har jag dragits till ljud, kreativitet och skapande i olika former. Tidigt började jag utforska detta intresse genom att producera både egen elektronisk musik och andra genrer såsom orkestermusik och metal. Musikskapandet skedde utanför de traditionella institutionerna som kulturskola eller gymnasium, eftersom att det inte fanns något givet forum för mina uttryckssätt eller instrument (synthesizers, dator etc.).

utbildning och erfarenhet

Min konstnärliga bakgrund utgörs av mångårig erfarenhet som elektronisk musikskapare, DJ och tonsättare. Som producent/DJ har jag jobbat med allt ifrån techno, house och trance till hiphop, trap och dubstep vid sidan av mer experimentella genrer. Jag har en utbildning inom både musikproduktion, ljudteknik och ljudkonst och har skrivit musik för både solister, kammarensembler och orkester, med en specialisering inom live-elektronik.

Mål & vision

genrens utmaningar

Under min tid i Norrbotten har jag förgäves sökt efter sammanhang, evenemang och verksamheter inom elektronisk musik. Samma problematik präglade min uppväxt i Sundsvall, där det helt enkelt inte fanns några forum eller resurser för elektronisk och icke-traditionell (akustisk) musik. Dessa musikformer är numera ett stort intresse bland särskilt unga och är högaktuella som kulturella uttryck, där Skandinavien och Sverige ligger i framkant.

demokratisera musikskapandet

Mitt mål och vision med verksamheten är därför att ändra på det här! Att inspirera till och bidra med att utveckla en plattform för elektronisk musik i norra Sverige. Tanken är också att demokratisera musikskapandet och tillgodose de behov som finns hos unga som annars hamnar utanför de traditionella kanalerna för kulturutövande och musikutbildning och samtidigt bidra till digitaliseringen som ingår i samhällets och skolornas utvecklingsmål.

vill du bolla ett samarbete?

Kontakta mig

Berätta om din idé så hittar vi på något kul!

  • hans.jonsall@gmail.com
  • Plåtslagargatan 9, Piteå